webfelso

 

 főoldal

Szomjazik a világ a NŐI energiákra. Napjainkban sajnos nagyon kevés a harmónikus párkapcsolatok száma. Hiszem, hogy a kapcsolatok tudatosan új minőségbe hozhatóak. Ezért fontos, hogy MI NŐK ismét Önmagunkra ébredjünk és kibontakoztassuk s megéljük varázslatos lényünket. Merjünk ragyogni és teljesnek lenni és emelni a Társunkat! Előbb azonban be kell gyógyítanunk sebeinket. Fel kell vennünk újból a kapcsolatot ÖnMAGunkkal és használnunk kell azokat a női bölcsességeket, melyek ősidők óta bennünk szunnyadnak. 
Ez az oldal Neked szól, ha Nőként ÖnMAGaddal és a PÁRODDAL való kapcsolatodat TUDATOSAN szeretnéd megjavítani.

 


A párkapcsolat megújítása kommunikáció területén

A párkapcsolatok (vissza-) fejlődése során nagyon gyakori a két fél közötti kommunikáció elsorvadása. Az udvarlási fázisban még átbeszélgetik az éjszakát a Szerelmesek, majd ez a lelkesedés fokozatosan csökken.

Tudatos irányítás a verbális kommunikációban nélkülözhetetlen.

A megújulás ott kezdődik, hogy elkezdesz újból beszélgetni a társaddal. Az üres, semmit mondó szócséplések ugyan úgy elnémíthatják a kapcsolatot, mint a bántó, sértő szavak. Ne zárd ki az életedből a társadat! Ha túl sok mindent elfojtasz, nem mondod ki az érzéseidet, túl nagy szakadék alakul ki köztetek.

A halogatás és a tűrés erőteljes szokássá alakulhat. A lelki bajok pont úgy gennyesednek el, mint a testiek. Minél előbb érkezik a beavatkozás, annál könnyebb és fájdalommentesebb a gyógyulás.

 


Ne mondj rosszat a társadról a háta mögött!

Vele beszélj, de NE RÓLA!

Ne nevesd ki  a háta mögött, és ne panaszkodj rá másoknak. Ne fecsegd ki, hogy teljesít az ágyban, illetve hogy milyen kudarcai és rossz tulajdonságai vannak. Ne szégyenítsd meg és  ne áruld el. Ha bensőséges kapcsolatra vágysz, akkor őrizned is kell! A társad nem fog megbízni benned, ha a legtitkosabb gondolatai és érzéseit kifecseged másoknak. Vannak dolgok, amik csak rád és a társadra tartoznak, ezeket ne beszéld ki másokkal. Ugye, neked is rosszul esne, ha a párod kibeszélne  a hátad mögött?

Konfliktus helyzetben határozd el, hogy megérted a másik szempontjait és közös megoldásra törekszel.

Tiszteljétek egymás szükségleteit!

Minden egyes élethelyzetben tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

Mit érzel?

Mire van szükséged?

Az történik-e, amire szükséged van?

Mit tehetnél annak érdekében, hogy azt kapjad, amire szükséged van?

 

Légy tisztába azzal, hogy mire van szükséged, különben ki leszel szolgáltatva a partnered kivetítéseinek. Párod akkor tudja, mire van szükséged, ha elmondod neki.

Gondold végig:

Milyen szükségleteidet elégíti ki a jelenlegi kapcsolatod és melyiket nem?

Hogyan foglalkozhatnál még jobban a saját szükségleteiddel?

Miért szeretnéd éppen ezt tenni, és milyen szükségleteidet akarod ezzel kielégíteni?

 

Különbséget kell tenni a szükséglet és a stratégia között.

A stratégia lehetőséget kínál (többet is), hogy kielégítsd a szükségleteidet.

Pl: Ha édességet szeretnél enni, nem magára a sütire vágysz, hanem talán egy kellemes érzésre, szeretetre. A süti csak egy stratégia ahhoz, hogy kielégítsd ezt a vágyadat-lehet, hogy egy ölelés vagy egy szenvedélyes csók is ugyanezt váltaná ki belőled.

Előfordulhat, hogy ugyanazt a dolgot (pl: természet közelsége) de különböző stratégiával próbáljátok elérni. Te kertészkedni szeretnél a kertedben a  gyönyörű virágjaid között, a párod pedig egy kirándulásra vágyik.

Mond el a partnerednek, mire vágysz. Ha ő nem fogadja el az adott stratégiát, válasszatok egy olyat, amire ő is igent mond.

Szükségleteidet egyszerre több stratégiával is ki lehet elégíteni. Vedd figyelembe, hogy partnered önálló ember. Fogadd el és tiszteld a másik szükségleteit. Ha nem tiszteled párod szükségleteit, te sem várhatod el tőle, hogy tisztelje a tiedet (valószínű, hogy ilyenkor te sem tiszteled a sajátodat).

Fogadd el a köztetek lévő különbséget, ne próbáld meg a saját képedre formálni őt.

 

Szükségletedet mindig pozitívan fogalmazd meg, azt közöld amit akarsz, amire vágysz.

Nem akarom  …helyett vágyom a

 

A párkapcsolat sikere rendkívüli mértékben függ:

 

- A kölcsönös tisztelettől, különösen, ha a szükségleteitek nem fedik egymást.

- Úgy gondoskodni saját vágyaitok beteljesítéséről, hogy mind a ketten nyerjetek.

 

Egy jó beszélgetés olyan, mint egy  varázs kapszula. Gyógyír a léleknek. Ne várd meg, amíg visszafordíthatatlanná válnak az apró problémák! 

IRATKOZZ FEL: a heti HASZNOS NŐISÉG és PÁRKAPCSOLAT témájú tanácsadó hírlevélre.

E. Colour Rendezvények - 2014       Nők Tudatosan - 2017