webfelso

 

 főoldal

Szomjazik a világ a NŐI energiákra. Napjainkban sajnos nagyon kevés a harmónikus párkapcsolatok száma. Hiszem, hogy a kapcsolatok tudatosan új minőségbe hozhatóak. Ezért fontos, hogy MI NŐK ismét Önmagunkra ébredjünk és kibontakoztassuk s megéljük varázslatos lényünket. Merjünk ragyogni és teljesnek lenni és emelni a Társunkat! Előbb azonban be kell gyógyítanunk sebeinket. Fel kell vennünk újból a kapcsolatot ÖnMAGunkkal és használnunk kell azokat a női bölcsességeket, melyek ősidők óta bennünk szunnyadnak. 
Ez az oldal Neked szól, ha Nőként ÖnMAGaddal és a PÁRODDAL való kapcsolatodat TUDATOSAN szeretnéd megjavítani.

 


AHOL TALÁLKOZHATTÁL VELEM

Vissza a Főoldalra

DSC 0138

 

 Női szemmel a világ 2.

- Interjú Rab Zsanettal -

2013.04.14

"A szerepekben megmerevedni, azokhoz ragaszkodni nem érdemes."

Folytatjuk interjúsorozatunk, melyben pécsi nőkkel beszélgetek a hétköznapjaikról. Arról, hogyan zsonglőrködnek 8 karú Síva Istennő módjára az idejükkel,mi az, ami segít nekik talpra állni, ha elesnek. Azaz, hogyan gondolkodnak, éreznek és léteznek a 21. században, Pécsett, Magyarországon a nők...

-Horváth Genovéva: -Szerinted, hogyan lehet dűlőre jutni a férfiakkal egy mai nőnek, feleségnek?

- Minden kapcsolatnak egy célja van: közelebb kerülni Önmagunkhoz. A kívül megfigyelt világ saját, belső világunkat, hitrendszerünket tükrözi vissza. A párkapcsolatot úgy is felfoghatjuk, mint egy nagyszerű fejlődési lehetőséget a tudatosság útján. A mintákat generációkon keresztül illetve gyermekkorunkból hozzuk magunkkal. Kiemelt jelentősége van édesanyánkkal együtt töltött legelső időszaknak: mennyit élveztük szemének lágy sugarát, meleg ölelését és hogyan éltük meg általa az érzelmi biztonságot. Mindezek jelentősen befolyásolják hogyan kötődünk a párunkhoz, hogyan szeretjük és fogadjuk el magunkat és másokat. Szerintem Önmagunk megismerése, és feltétlen szeretete, ezért az út, amely a boldog harmonikus párkapcsolathoz vezet. Nagyon fontos lenne ez mellett, hogy a párok kifejezzék szeretetüket , elkötelezzék magukat, minőségi időt töltsenek együtt és felelősséget vállaljanak egymásért.

-Köze lehet ennek ahhoz, hogy bizonyos szerep elvárások mind a nőkkel, mind a férfiakkal szemben mára elavultak, idejüket vesztették? Én úgy látom sokunk görcsösen igyekszik ezeknek a szerepeknek megfelelni, ahelyett, hogy pusztán önmaga lenne? Te mit gondolsz?

Az elmúlt 100 évben hatalmas változás állt be a férfi-női kapcsolatokban. A szerepekben megmerevedni, azokhoz ragaszkodni nem érdemes. Ha ragaszkodunk egy szerephez elveszítjük éppen azt, ami belső kívánságunk:a nemek közti különbség játékát a női és férfi jelleg csodáját... Ha mi nők meg tudjuk őrizni a gyengéd, elfogadó, gondoskodó Hold típusunkat és nem akarunk a férfiak fölé kerekedni, irányítani őket, akkor mellettünk a férfiak határozottak, aktívak, erősek lesznek és meg tudnak felelni a sugárzó Nap szerepének, mi pedig igazi nőként tudunk hozzájuk kapcsolódni.

-Te, hogyan éled meg a női minőséged az életben, a hétköznapokban? Vezető beosztásban dolgoztál, most pedig önálló vállalkozásba kezdtél. Ez olyan terep ami eredetileg a férfiakra szabott. Okozott ez nehézséget számodra?

Kezdetben nagyon nehéz volt összeegyeztetnem a háztartásvezetést a gondoskodó anya szerepét az otthonról vezetett vállalkozás irányításával. A teljes káosz után a tudatos tervezés, rendszeresség kialakítása és a hatékony időbeosztás segített az egyensúly megteremtésében.

-Hogyan működik nálatok a családi munkamegosztás? Férjed mennyire, hogyan támogat abban, hogy sikeres lehess a vállalkozásodban és anyaként is helyt tudj állni?

Nagyon hálás vagyok a férjemnek és szüleimnek, hogy a felmondásom pillanatától kezdve hittek bennem és a céljaimban s maximálisan támogatnak ennek megvalósításában nap, mint nap. Büszke vagyok két gyermekünkre is, akik aktívan kiveszik a részüket a családi munkamegosztásban.

-Egy kicsit mesélj a vállalkozásodról, hisz az Ezo colour rendezvényszervező irodát Te működteted: Hogyan jött az ötlet, miért pont ezen az úton indultál el?

Öt évvel ezelőtt egy mély krízis hatására férjemmel rendszeresen Budapestre utaztunk pszichológiai, személyiségfejlesztő előadásokra, tréningekre, keresve-kutatva miértjeinkre a válaszokat... A megoldást végül ÖNMAGUNKBAN találtuk meg. Megszületett a megértés, elfogadás s egy nagyon erős jövőkép. Hirtelen döntéssel felmondtam a munkahelyemen, szögre akasztottam az egészségügyi diplomámat, nem akartam már mások elvárásainak megfelelni és egy olyan hamis ideál szerint élni, amely nem tükrözte valódi énemet. Égő vágyat éreztem olyan programok létrehozására melyek a lelki egészség megőrzése és egy tudatos életvezetés megismertetése által harmóniát teremthetnek testi-, lelki-, szellemi és környezeti szinten minél több ember életében. Így jöttek létre az Ezo Colour Rendezvényiroda havi előadássorozatai.

-Milyen tapasztalataid vannak tanácsadóként, előadóként, mitől lesz valóban hiteles személyiség valaki? Gondolok itt arra, hogy sokan az ezotériában és a spiritualitásban is elsősorban pénzkereseti lehetőséget látnak, sok álgururól és tanítóról hallani manapság, Te hogy látod ezt és mi alapján választod ki, azokat az előadókat akik a rendezvényeiteken szerepelnek?

A rendezvények nagyon erős intuíció és belső kép alapján születnek meg bennem majd hónapok alatt életre kelnek.Hiteles tanítónak azt az embert tartom, akinél összhangban van a kimondott szó, érzés és az azt követő cselekvés. Úgy él, ahogy tanítja...

-Te miért szeretsz nő lenni? Miért jó nőnek születni, nőként létezni manapság?

Nekünk nőknek fontos szerepünk van, hiszen mi teremtjük meg a családi élet hangulatát, tőlünk függ, hogy boldog-e az otthon, mi élhetjük át a szülés és az anyaság varázslatos érzését. Szeretek nő lenni, egyben kihívást jelent minden területen helytállni. Nagy örömforrás számomra a munkám, amit a bennem rejlő női kreatív energiák és megérzések mozgatnak.

IRATKOZZ FEL: a heti HASZNOS NŐISÉG és PÁRKAPCSOLAT témájú tanácsadó hírlevélre.

E. Colour Rendezvények - 2014       Nők Tudatosan - 2017